בדיקת גז ראדון – המדריך המלא

פיקוח בניה ופרויקטים במחירים שלא תמצאו באינטרנט באחריות!

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב:

למידע נוסף והצעות מחיר, מלאו את הטופס

יתכן ששמעתם או קראתם בעבר על גז ראדון אך לא הבנתם כל כך מה המשמעות של המושג. במאמר הבא תגלו מהו גז ראדון, על מה הוא משפיע וכיצד מבצעים בדיקה לגילוי רמות הגז הקיימות.

מהו גז ראדון ומהיכן הוא מגיע?

ההגדרה המקצועית של גז ראדון הינה: התפרקות רדיואקטיבית של היסוד 'ראדיום' ו'אורניום' הנמצאים בחומרים שונים.

מה שאמור לעניין אתכם בהגדרה זו היא העובדה שהחומרים המכילים את הגז הינם רוב החומרים מהם נבנה בית כולל סוגי הריצוף השונים, מלט ושאר חומרי בנייה. גז ראדון קיים גם בכל קרקע, הוא נפלט מהקרקע בצורות שונות, בפרט כאשר ישנם בקעים באדמה, הוא עלול להיפלט אל האויר ברמות גבוהות יותר.

למעשה, ניתן לומר שכל אוויר לנשימה מכיל חלקיקים של גז ראדון הנפלטים מהקרקע, או מהמבנים בהם אתם שוהים.

המקומות בהם קיים ריכוז גבוהה של גז רדון הינם בתים שאין בהם תחלופת אוויר קבועה, הגזים נפלטים מהקירות ומהריצפה ומצטברים ללא שינוי, כעבור זמן מסויים הגזים מתפרקים ונוצרים החלקיקים הבעייתים לשאיפת אדם.

האם גז ראדון הוא מסוכן?

גז ראדון כשלעצמו אינו מסוכן, הוא קיים בכל תרכובת האוויר הסובבת אותנו ואינו מזיק. עם זאת, כאשר חלקיקי הגז עוברים תהליך של התפרקות, החלקיקים החדשים עלולים להיות מסוכנים לבריאותכם. במידה והחלקיקים שנוצרו מגז ראדון נשאפים לריאות, בתהליך ארוך הם עלולים לגרום לתאים מסרטנים, תהליך ההתפרקות עלול ליצור שיבושים בתאים ולהפוך אותם לתאים מסרטנים.

ממחקר שנערך בתחום עולה, שכ 10% ממקרי הסרטן נובעים כתוצאה משאיפת חלקיקים של גז ראדון. על פי הנתונים, הקבוצה הנתונה בסיכון הגבוה ביותר לחלות בסרטן כתוצאה מגז רדון הינם ילדים ומעשנים.

בדיקת מינון גז ראדון בביתכם הפרטי.

על פי המלצות המשרד להגנת הסביבה, במידה והבית שלכם צמוד קרקע או שיש ברשותכם מחסן סגור בו אין תחלופת אוויר, רצוי לערוך בדיקה כדי לוודא שאין רמות גז מסוכנות.

עוד על פי ההמלצות, ישנם אזורים מסויימים בהם הקרקע מוכרת על ידי ה'רשות להגנת הסביבה' כמקום בעל פליטת גז ראדון גבוהה מהרגיל, אם מקום המגורים שלכם מוגדר כאזור עם פליטת גז מסוכנת, מומלץ לבצע בדיקה בכדי לוודא שרמות פליטת גז הראדון לא הגיעו למצב מסוכן.

כמו כן, רצוי לוודא כי הבית שלכם מאוורר כראוי כך שלא תתכן שהות של גז ראדון בחלל הבית לאורך זמן.

כיצד מתבצעת בדיקה לגילוי גז ראדון?

בשורות הבאות תגלו כיצד עורכים את הבדיקה לגילוי מינון הגז המצוי בביתכם, וכיצד עליכם להתנהל מול בעל המקצוע.

כיום קיימים כלים טכנולגיים בהם משתמש מהנדס מפקח בניה המסוגלים למדוד רמות קרינה שונות. ניתן לבצע בדיקה בעזרת מכשירים אלו כדי למדוד את רמת הקרינה הנגרמת כתוצאה מהגזים המצויים בחלל הבית.

באופן עקרוני, ניתן לבצע את הבדיקה באופן עצמאי בעזרת המכשיר הנ"ל, עליכם רק לוודא שאתם מבינים את הסימנים השונים כדי להבין את תוצאות הבדיקה המתקבלות – אולם על פי המלצות של 'המשרד להגנת הסביבה' , יש להזמין בעל מקצוע בעל הסמכה מטעמם, כדי לבדוק באופן מקצועי את רמות הגז המצויות. מטבע הדברים, בעל מקצוע שמבין בנושא גז הראדון היטב; מהיכן הוא עלול להיפלט ומהם התנאים להמצאותו של הגז, יבצע את הבדיקה בביתכם בצורה הטובה ביותר, כך שלאחר הבדיקה תוכלו להיות רגועים.

כמו כן, במידה ואכן נמצאו רמות גבוהות של גז הראדון, בעל המקצוע יהיה מסוגל להדריך אתכם כיצד לטפל בבעיה.

שימו לב! לא כל מפקח בניה מתאים לבדיקת גז ראשון  כאשר אתם מזמינים בעל מקצוע עליכם לוודא שהוא אכן עונה על הקרטריונים שפרסם המשרד להגנת הסביבה.

מה עליכם לוודא מול בעל המקצוע?

  • בדקו את הרישיון שברשותו והאם הוא עדיין בתוקף.
  • על בעל המקצוע למסור לידיכם גיליון 'הוראות שימוש בגלאים', וודאו שאכן קיבלתם מסמך זה.
  • כמו כן, על בעל המקצוע לספק את המסמך המפורט 'מדיניות המשרד להגנת הסביבה בנושא גז ראדון' – יש לוודא שקיבלתם גם את המסמך הזה.
  • עליכם לקבל מבעל המקצוע תוצאה מדוייקת של הבדיקה. במידה שאכן נמצאה בעיה, בררו איתו כיצד לטפל בה.

               בדיקת גז ראדון – המדריך המלא

אז מה היה לנו בכתבה:

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב:

073-3753290